top of page
Logo%20coronazorgmaastricht_edited.png
vectorlogo_Logopediepraktijk-Cornelussen

Logopedie

Als u een Corona infectie heeft doorgemaakt kan het zijn dat u moeite heeft met spreken, ademhaling, slikken en/of communicatie. Wij kunnen u als logopedist hiermee helpen

 

Waar kan een logopedist mee helpen?

 

Ademhaling: Een logopedist kan helpen de ademhaling te verbeteren. Door middel van oefeningen kan de ademhaling in zowel rust als bij het spreken verbeterd worden.

Krachtig spreken: Wanneer u op de IC heeft gelegen bent u waarschijnlijk beademd met een buis, deze buis kan de stembanden beschadigen waardoor de stem minder krachtig is. De stem kan ook minder krachtig zijn door verminderde algemene conditie. Door middel van oefeningen kan de stem verbeterd worden.

Slikken: Het kan zijn dat u problemen met slikken ervaart zoals hoesten tijdens of na het slikken of eten dat blijft hangen in de keel. De logopedist kan u helpen met slikadviezen zoals het vinden van de juiste houding tijdens het eten/drinken of het aanpassen van voeding waardoor het eten en drinken makkelijker wordt.

Communicatie: Wanneer u zich tijdens de communicatie vermoeid voelt, of als u woordvindingsproblemen ervaart kunnen wij dit met u trainen. Zo kunnen wij de communicatie zo optimaal mogelijk laten verlopen voor u en uw omgeving.

Heeft u vragen over onze begeleiding, neem dan gerust contact met ons op, op volgend nummer: 043-3470076 , 06-53369086 

 

Bij wie komt u terecht?

U komt terecht bij een logopedist die gespecialiseerd is in adem, stem, slikken en communicatie.

Foto Suzanne.jpg
Foto Janine.jpg

Suzanne Cornelussen 

Janine Scheepers

bottom of page